Skip to main content

Gunfactor


Welke rol speelt de gunfactor bij aanbestedingen?

U hebt het goede aanbod ...

U schrijft in op een aanbesteding omdat u en/of de aanbestedingsadviseur meent dat u een kans heeft om de aanbesteding te winnen. Omdat uw organisatie precies de diensten of producten kan leveren die de inkopende organisatie nodig heeft, op de juiste manier en op het juiste moment. Zonder dit vertrouwen en uw bereidheid om tot het uiterste te gaan in uw inspanningen voor de beste inschrijving, is inschrijven jammer van de tijd.

 

... en scoort goed op de gunfactor

Maar dan komt de gunfactor er nog bij kijken. Als u een hoge gunfactor heeft, betekent dat, dat mensen sterk geneigd zijn u dingen te gunnen: een opdracht, een functie, een order, een meevaller. U wordt ‘voorgetrokken’.

Betekent dat, dat u er helemaal niets aan kunt doen, aan uw gunfactor bij inschrijven op aanbestedingen? Gelukkig niet. U kunt de gunfactor bij uw inschrijving verhogen door onder meer:

  • de vraag achter de vraag van de aanbestedende dienst te achterhalen
  • sterk met de aanbestedende dienst mee te denken
  • meerwaarde te creëren in uw aanbod: verder te gaan dan het PvE van u vraagt
  • vertrouwen te wekken dat u weet waar u het over heeft en 100% gaat voor het belang van de inkopende dienst
  • een open en positieve houding uit te stralen voor de samenwerking die op de gunning volgt

 

Tip

Een betrekkelijk eenvoudige manier om te laten zien dat u graag een stap meer zet, is uw inschrijvingsdocumenten professioneel te laten vormgeven voordat u ze indient. Een goede vormgeving versterkt uw boodschap.

 

Hulp nodig? Acceller verhoogt uw gunfactor tijdens maar ook zeker vóór de inschrijving.

Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen over een bepaalde aanbesteding? Bel dan direct, we verbinden u met een aanbesteding- specialist in uw branche.

Begrippenlijst