Skip to main content
TRIANGLES

Aanbestedingstraining


Werken met TenderNed voor inschrijvers

Veel mkb-bedrijven die inschrijven op een aanbesteding, ervaren dit als een complex proces met een grote foutkans. Wij bieden u vanuit onze praktijk een aanbestedingstraining waarin onze trainer u laagdrempelig leert een onderhandse of openbare aanbesteding te winnen met minder moeite en stress dan voorheen.

 • Heeft u het gevoel dat u veel kansen laat liggen?

 • Wilt u foutloos en tijdig inschrijven op aanbestedingen?

 • Moet uw scoringspercentage omhoog?

 

Na een Tenderned training kunt u zelf inschrijven op tenders

Het inschrijvingsproces bij een aanbesteding vraagt de nodige nauwkeurigheid. Voor (semi)overheidsdiensten geldt een verplichting op aanbesteding van hun projecten, zodat inschrijvende bedrijven een eerlijke kans krijgen. Maar mede doordat het inschrijfproces en de lopende procedure ingewikkeld, tijdrovend en kostbaar is, haken veel bedrijven af. Dit is de reden waarom het ministerie van Economisch Zaken en Klimaat het aanbestedingsplatform Tenderned heeft opgericht. Hiermee is het voor inschrijvers mogelijk het aanbestedingsproces stap voor stap digitaal te doorlopen. Ondanks het eenvoudiger en sneller maken van de inschrijving, is een training voor Tenderned zeer nuttig om daadwerkelijk van alle mogelijkheden van Tenderned gebruik te maken.


Waarom is een Tenderned training nuttig voor u?

Wanneer u nog nooit heeft ingeschreven op een aanbesteding, dan is het hele inschrijfproces nieuw en ingewikkeld. Ook als u al wel ervaring heeft met aanbestedingen, dan blijft het traject ingewikkeld. Toch is een inschrijving op een interessante aanbesteding zeer de moeite waard voor uw bedrijf. Vooral als u inschrijft op een aanbesteding van een overheidsdienst. Bij een gunning heeft u een betrouwbare klant, met zekerheid van betaling. Een dergelijk project is een uitgelezen kans voor u om uw omzet structueel te verhogen en als organisatie te groeien. Mede doordat overheidsaanbestedingen verplicht op Tenderned worden gepubliceerd, is een Tenderned training altijd nuttig, zodat u het inschrijfproces gemakkelijker doorloopt.


Inschrijven op een Tenderned training van Acceller

U kunt zich inschrijven op een Tenderned training van Acceller. Als u bij ons een Tenderned training volgt, dan weet u zeker dat u getraind wordt door zeer ervaren professionals voor wie het werken met Tenderned en de inschrijfprocedures voor aanbestedingen dagelijks werk is. Als u moeite heeft om via Tenderned een inschrijving om te zetten tot een concrete opdracht, dan zult u met onze Tenderned training een schat aan informatie verkrijgen en weet u hoe u het beste het inschrijfproces kunt doorlopen. Met een goede training heeft Tenderned geen geheimen meer voor u en gebruikt u dit grootste aanbestedingsplatform met veel succes.

tendermanagement

Direct advies nodig?

Heeft u een aanbesteding op het oog die u graag wilt winnen? Betrek direct onze adviseurs erbij, we helpen u met deze en leren u de volgende zelf te doen.

Leer aanbestedingen omzetten in opdrachten

Denkt u dat uw bedrijf te klein is voor overheidsopdrachten? Bij Acceller zijn wij ervan overtuigd dat veel mkb-bedrijven uitstekende meerwaarde kunnen leveren aan aanbestedende diensten. Uit ervaring weten wij dat mkb-bedrijven vaak moeite hebben om aanbestedingen om te zetten in concrete en rendabele opdrachten. In onze aanbestedingstraining delen wij onze actuele aanbestedingskennis graag met u!

Onderwerpen aanbestedingstraining
In onze aanbestedingstraining krijgt u een antwoord op de volgende vragen:

 • Welke organisaties moeten verplicht aanbesteden?
 • Welke digitale aanbestedingsplatforms zijn er en hoe maakt u een (gratis) attenderingsprofiel aan?
 • Hoe krijgt u toegang tot de aanbestedingsdocumenten en hoe analyseert u die?
 • Hoe stelt u vragen voor de nota van inlichtingen?
 • Hoe bepaalt u of u wilt inschrijven (bid/ no-bid)?
 • Hoe verwoordt u uw propositie in een SMART plan van aanpak?
 • Hoe krijgt uw inschrijving meerwaarde?
 • Hoe dient u uw inschrijving en andere documenten in via een digitaal aanbestedingsplatform?
 • Waarom gaat u de aanbesteding evalueren met de aanbestedende dienst?


Tips en tricks die wij in meer dan tien jaar hebben geleerd, delen wij tijdens deze aanbestedingstraining met u. Zo zorgt u ervoor dat uw team goed voorbereid is om succesvol in te schrijven op aanbestedingen.

Trainer aanbestedingstraining
Aanbestedingstrainer Lucas van Ouwerkerk is sinds 1995 in verschillende rollen betrokken geweest bij het inkopen en verkopen via Europese aanbestedingen en onderhandse tenderprocedures. Hij wordt vaak gevraagd als managementconsultant en organisatieadviseur bij complexe aanbestedingen. Uit zijn omvangrijke praktijk put hij moeiteloos passende voorbeelden en cases, waarmee de leerstof voor iedere groep meteen relevant wordt.

Doel van de training

Wat leert u

 • U leert hoe u met minder moeite een aanbesteding omzet in een opdracht.
 • U leert een beproefde methode om een winnend EMVI-plan te schrijven.
 • Uw kennis van de aanbestedingsmarkt in uw branche wordt bijgespijkerd.


Aanbestedingssoorten

 • Zakelijke dienstverlening
 • Aparte training per branche


Doelgroep
Managementniveau. Leidinggevenden van mkb-bedrijven die inschrijven op onderhandse, openbare en Europese aanbestedingen.

Bijzonderheden
Wij verzoeken u minimaal een week voor de training voor u relevante onderwerpen aan te dragen, zodat wij de training op maat kunnen maken.

Duur
Vanaf 9:00 tot 13:30 uur

Groepsgrootte
Per training maximaal 8 deelnemers. Het is mogelijk om een exclusieve training voor uw bedrijf te bestellen (in-companytraining).

Trainingslocatie
Kantoor Acceller, Wiekenweg 50C, Amersfoort

Kosten groepstraining
€ 250,- exclusief btw per deelnemer

Kosten in-companytraining
€ 1475,- exclusief btw (4-6 deelnemers)

Kalender trainingen

07-09-2023
Aanbestedingen in Facilitaire diensten winnen
Meer info
21-09-2023
Aanbesteding WMO winnen
Meer info
05-10-2023
Installatietechniek aanbesteding winnen
Meer info
19-10-2023
Aanbesteding in afvalverwerking winnen
Meer info