TRIANGLES

Aanbestedingstraining


Werken met TenderNed voor inschrijvers

Veel Mkb-bedrijven die inschrijven op een aanbesteding ervaren dit als een complex proces met een grote foutkans. Wij bieden u een op de praktijk gebaseerde aanbestedingstraining waarin onze trainer u laagdrempelig leert met minder moeite dan voorheen een onderhandse of openbare aanbesteding te winnen.

 • Heeft u het gevoel dat u veel kansen laat liggen?

 • Wilt u foutloos en tijdig inschrijven op aanbestedingen?

 • Moet uw scoringspercentage omhoog?

 

Na een Tenderned training kunt u zelf inschrijven op tenders

Het inschrijvingsproces bij een aanbesteding vraagt de nodige nauwkeurigheid. Voor (semi)overheidsdiensten geldt een verplichting op aanbesteding van hun projecten, zodat inschrijvende bedrijven een eerlijke kans krijgen. Maar mede doordat het inschrijfproces en de lopende procedure ingewikkeld, tijdrovend en kostbaar is, haken veel bedrijven af. Dit is de reden waarom het ministerie van Economisch Zaken en Klimaat het aanbestedingsplatform Tenderned heeft opgericht. Hiermee is het voor inschrijvers mogelijk het aanbestedingsproces stap voor stap digitaal te doorlopen. Ondanks het eenvoudiger en sneller maken van de inschrijving, is een training voor Tenderned zeer nuttig om daadwerkelijk van alle mogelijkheden van Tenderned gebruik te maken.


Waarom is een Tenderned training nuttig voor u?

Wanneer u nog nooit heeft ingeschreven op een aanbesteding, dan is het hele inschrijfproces nieuw en ingewikkeld. Ook als u al wel ervaring heeft met aanbestedingen, dan blijft het traject ingewikkeld. Toch is een inschrijving op een interessante aanbesteding zeer de moeite waard voor uw bedrijf. Vooral als u inschrijft op een aanbesteding van een overheidsdienst. Bij een gunning heeft u een betrouwbare klant, met zekerheid van betaling. Een dergelijk project is een uitgelezen kans voor u om uw omzet structueel te verhogen en als organisatie te groeien. Mede doordat overheidsaanbestedingen verplicht op Tenderned worden gepubliceerd, is een Tenderned training altijd nuttig, zodat u het inschrijfproces gemakkelijker doorloopt.


Inschrijven op een Tenderned training van Acceller

U kunt zich inschrijven op een Tenderned training van Acceller. Als u bij ons een Tenderned training volgt, dan weet u zeker dat u getraind wordt door zeer ervaren professionals voor wie het werken met Tenderned en de inschrijfprocedures voor aanbestedingen dagelijks werk is. Als u moeite heeft om via Tenderned een inschrijving om te zetten tot een concrete opdracht, dan zult u met onze Tenderned training een schat aan informatie verkrijgen en weet u hoe u het beste het inschrijfproces kunt doorlopen. Met een goede training heeft Tenderned geen geheimen meer voor u en gebruikt u dit grootste aanbestedingsplatform met veel succes.

tendermanagement

Direct advies nodig?

Heeft u een aanbesteding op het oog die u graag wilt winnen? Betrek direct onze adviseurs erbij, we helpen u met deze en leren u de volgende zelf te doen.

Leer aanbestedingen omzetten in opdrachten

Het is onze vaste overtuiging dat veel Mkb-bedrijven aanbestedende diensten uitstekende meerwaarde (kunnen) leveren. Toch weten wij uit ervaring dat veel van deze bedrijven moeite hebben om aanbestedingen om te zetten in concrete en rendabele opdrachten. Met onze aanbestedingstraining delen wij onze actuele aanbestedingskennis graag met u!

Onderwerpen
De aanbestedingstraining behandelt deze onderwerpen:

 • Welke organisaties moeten verplicht aanbesteden.
 • Digitale aanbestedingsplatforms en een (gratis) attenderingsprofiel.
 • Aanbestedingsdocumenten ontvangen en analyseren.
 • Vragen stellen via een nota van inlichtingen.
 • Bid/ No-bid?
 • Een SMART plan van aanpak opstellen.
 • Uw meerwaarde verwoorden in de offerte.
 • Indienen via een digitaal aanbestedingsplatform.
 • Samen met de aanbestedende dienst evalueren.


Tips en tricks die wij de afgelopen jaren hebben geleerd, delen wij tijdens deze training met u. Zo zorgt u ervoor dat uw team de benodigde kennis heeft om succesvol in te schrijven op aanbestedingen.

Trainer
Aanbestedingstrainer Lucas van Ouwerkerk is sinds 1995 in verschillende hoedanigheden betrokken geweest bij het inkopen en verkopen via Europese aanbestedingen en onderhandse tenderprocedures. Hij wordt vaak gevraagd als management consultant en organisatieadviseur bij complexe aanbestedingen. Uit zijn omvangrijke praktijk haalt hij nadeloos passende voorbeelden en cases waardoor de relevantie van de leerstof voor concrete groep op hoog niveau ligt.

Doel van de training

Wat leert u

 • U leert hoe u met minder moeite een aanbesteding omzet in een opdracht.
 • U leert een beproefde methode om een winnend EMVI-plan te schrijven.
 • Uw kennis over de aabestedingenmarkt in uw branche wordt bijgespijkerd.


Aanbestedingssoorten

 • Zakelijke dienstverlening
 • Aparte training per branche


Doelgroep
Management niveau. Leidinggevenden van Mkb-bedrijven die inschrijven op onderhandse, openbare en Europese aanbestedingen.

Bijzonderheden
Graag tot zeven (7) dagen voorafgaande een training relevante onderwerpen aangeven die u graag wilt behandelen tijdens de training.

Duur
Vanaf 9:00 tot 13:30

Groepsgrootte
Per training maximaal 8 deelnemers. Het is mogelijk om een exclusieve training voor uw bedrijf te bestellen (in-company-training).

Trainingslocatie
Kantoor Acceller, Wiekenweg 50C, Amersfoort

Kosten groepstraining
€250,- exclusief Btw per deelnemer

Kosten in-company-training
€1475,- exclusief Btw (4-6 deelnemers)

Kalender trainingen

24-03-2022
Aanbesteding Taxi en doelgroepenvervoer winnen
Meer info
31-03-2022
Gebouwbeheer en installatietechniek aanbesteding winnen
Meer info
07-04-2022
Aanbesteding in Transport branche winnen
Meer info
14-04-2022
Aanbestedingen in Facilitaire diensten winnen
Meer info
Acceller - Motor voor groei

Acceller

Wiekenweg 50 C 
3815 KL Amersfoort

Overig