Skip to main content
TRIANGLES
aanbesteding installatietechniek

Installatietechniek


Een aanbesteding installatietechniek winnen en behouden

Acceller adviseert en faciliteert succesvol tendermanagement voor Industriële installaties, E-installaties en W-installaties. Onze tendermanagers hebben succesvol ingeschreven op aanbestedingen van universiteiten, musea, gemeenten, onderwijsinstellingen, beursgenoteerde ondernemingen en universitaire ziekenhuizen. Aanbestedingen zijn een belangrijk onderdeel van uw verkoopproces. Meestal tijdrovend en ingewikkeld maar voor het behoud van opdrachten ontkomt u er nu eenmaal niet aan. Zeker niet als u wilt groeien.

aanbesteding installatietechniek

Trends en ontwikkelingen

Wat ons betreft is de Klimaatwet zonder enige twijfel de belangrijkste uitdaging voor de techniekbranche. Elke aanbestedende dienst moet de uitstoot van broeikasgassen voor 2030 met 49% omlaag ten opzichte van het ijkjaar 1990. In 2050 moet dat zelfs 95% zijn. Tegelijkertijd moet het aandeel broeikasgas-neutrale elektriciteit worden opgeschroefd tot 100% in 2050. De gebouwde omgeving is voor 38% verantwoordelijk voor de hele Nederlandse Co2-uitstoot. Een erg grote uitdaging! Steeds vaker dwingen aanbestedende diensten het realiseren van de voorwaarden van de Klimaatwet af via aanbestedingsvoorwaarden. Bijvoorbeeld in het programma van eisen of selectiecriteria.

De tweede grote uitdaging in uw branche is het binden en boeien van talentvolle mensen. Zeker ook de hoogopgeleide vakmensen. Vervolgens wilt u lange dienstverbanden in uw techniekbedrijf faciliteren.

 

Nieuwe trends leiden tot andere inkoopmethoden, aanbestedingsstrategieën en contractvormen met vernieuwende Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI) in aanbestedingen voor technische installaties. Dit laten wij allemaal meewegen met onze unieke, succesvolle inschrijfmethode op Europese en onderhandse aanbestedingen. Met deze onderwerpen en thema’s in EMVI/meerwaardeplannen hebben de aanbestedingspecialisten veel ervaring bij het inschrijven op aanbestedingen:

  • Klimaatwet en klimaatakkoord
  • Het nog steeds toenemende personeelstekort
  • Leveringsproblemen materialen en middelen
  • Digitalisering van het volledige proces

Grip op tendermanagement

De strijd tussen technische bedrijven om een aanbesteding te winnen is groot. Daarom start ons aanbestedingsadviesbureau elk traject met een concreet Winstrategie advies. U schrijft alleen in als uw bedrijf voor deze specifieke aanbestedende dienst aantoonbaar meerwaarde kan bieden.


De tendermanagers van Acceller geven u als installatiebedrijf op strategisch en tactisch niveau een voorsprong op de concurrentie. Bovendien voorkomt ons professionele tendermanagement gedoe bij een aanbesteding. Het resultaat van onze dienstverlening is grip op het inschrijfproces en een uitstekende basis om te verbeteren.

Scoringskans en marktaandeel structureel verbeteren en borgen

U gaat niet voor één aanbesteding maar voor een stabiel marktaandeel. Dit realiseert u alleen door structureel aanbestedingen of request for proposals te winnen. In de techniekbranche is alleen zorgvuldig tendermanagement is niet goed genoeg voor een uitstekend scoringspercentage. Dit vraagt om een doordachte aanpak die uw commerciële doelstelling vertaalt naar een groeiend marktaandeel.

Onze aanbestedingsspecialisten beschikken over uitgebreide ervaring met aanbestedingen met ontwerp, nieuwbouw, renovatie, correctief en preventief onderhoud. Acceller biedt u de capaciteit, analyses en tools om uw scoringspercentage structureel te verbeteren.

Vormgeving en marketing versterken uw boodschap

Met professionele vormgeving maken wij uw goede meerwaardeplan onweerstaanbaar. Vormgeving helpt om complexe materie begrijpelijk en overzichtelijk te maken. Onze grafische vormgevers geven uw plan extra kracht om zo echt het verschil met de plannen van de concurrentie te maken. Bovendien versterkt grafische vormgeving uw boodschap en vergroot het de gunfactor.

Wilt u hulp bij het ontwikkelen van de juiste vormgeving? Onze marketingadviseur neemt samen met u de vormgevings- & marketingkeuzes onder de loep. Waar staat uw organisatie of bedrijf voor? Wat wilt u uitstralen naar de doelgroep? Onze marketingadviseur brengt uw offerte of inschrijving in lijn met uw marketing en communicatiestrategie.

Versnelling in groei door marketing (È) Door de vorm opwaarts te roteren krijgt het een positieve beweging, groei. Wij zijn Acceller – de motor van uw groei. Wij begeleiden dit proces zodat het als een gesmeerd machine werkt. Motor voor groei Tenderadvies Strategische Marketing LEES MEER LEES MEER Organisatieadvies

Bewezen succesvol met aanbestedingen installatietechniek

Tendermanagers en emvi-tekstschrijvers van Acceller hebben niet alleen actuele vakkennis, een kritische blik en de wil om te winnen. Zij begrijpen daadwerkelijk de techniekbranche. Acceller biedt grip op aanbestedingen en een voorsprong op de concurrentie.