EMVI


Economisch Meest Voordelige Inschrijving

Waar staat EMVI voor?

Wanneer u zich wilt inschrijven voor een bepaalde aanbesteding, dan krijgt u te maken met diverse termen waar u misschien niet of niet voldoende van op de hoogte bent. De term EMVI komt hierbij zeker langs. EMVI staat voor ´Economisch Meest Voordelige Inschrijving´. Er wordt ook wel eens gesproken over BPKV (Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding). EMVI is een aanbestedingsmethode, waarbij niet alleen naar de prijs wordt gekeken, maar waar eveneens veel waarde gehecht wordt aan de diverse criteria omtrent de kwaliteit, projectbeheersing en/of duurzaamheid. De klassieke wijze, waarbij enkel naar de goedkoopste aanbieder wordt gekeken, is niet meer van deze tijd.

 

Wat zijn de EMVI criteria?

De opdrachtgever dient de EMVI criteria waarop de gunning plaatsvindt, vooraf te bepalen en te omschrijven. Tijdens het aanbestedingstraject mogen deze criteria niet worden gewijzigd. De criteria moeten duidelijk en transparant zijn, objectief en proportioneel. Een van de EMVI criteria kan de publieksgerichtheid zijn. Hiermee wordt bedoeld dat er rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld de omwonenden, betreffende geluidshinder of het afsluiten van wegen. Duurzaamheid is een criterium die een steeds grotere rol speelt. De werkzaamheden moet op een zo duurzaam mogelijke wijze uitgevoerd worden, zonder teveel belasting voor het milieu. Competenties, bekwaamheid, esthetische kenmerken, risicomanagement kunnen allemaal EMVI criteria zijn.

 

Acceller begeleidt u bij de criteria voor EMVI

Wilt u de nodige begeleiding bij uw EMVI aanbesteding? Er zijn vele EMVI criteria en niet van ieder punt zult u evenveel kennis in huis hebben. Daarom kan Acceller u begeleiden en adviseren omtrent de criteria voor EMVI. Wij hebben kennis van alle gestelde criteria en begeleiden ondernemers met hun aanbesteding in vele branches. Onze EMVI tekstschrijvers zorgen voor een heldere beschrijving van de criteria en die voor iedereen te begrijpen zijn. Wilt u meer weten over onze diensten of de EMVI criteria? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen over een bepaalde aanbesteding? Bel dan direct, we verbinden u met een aanbestedingspecialist in uw branche.

Begrippenlijst

Acceller - Motor voor groei

Acceller

Wiekenweg 50 C 
3815 KL Amersfoort

Overig