Aanbesteding overheid


Een aanbesteding overheid voor meer transparantie.

Aanbesteding Overheid

Op jaarbasis koopt de Nederlandse overheid voor ongeveer 10 miljard euro in aan goederen en diensten. Dit is een enorm bedrag aan belastinggeld en is transparantie bij het aankoopproces uitermate belangrijk voor overheidsinstellingen. Juist daarom is het aanbestedingsproces waaraan overheidsinstellingen zich wettelijk verplicht moeten houden zo belangrijk. Bij het plaatsen van de aanbesteding omschrijft een overheidsdienst nauwkeurig alle eisen, waarna bedrijven zich kunnen inschrijven op de aanbesteding overheid, door een bidbook of plan van aanpak in te leveren. Op basis hiervan en in combinatie met de prijs, wordt de opdracht gegund het bedrijf die het beste lijkt in de uitvoering van de opdracht.

 

Voorwaarden aanbestedingen overheid

Overheidsinstellingen kunnen een Europese aanbesteding plaatsen, waarbij de waarde van het project in principe niet uitmaakt. Wel geldt er een bepaalde Europese drempelwaarde. Ligt de waarde van de opdracht onder deze drempelwaarde, dan hoeft een overheidsdienst geen Europese aanbesteding te plaatsen en mogen nationale procedures en spelregels gevolgd worden. Voor opdrachten boven de Europese drempelwaarde moet de overheid een Europese aanbesteding plaatsen. Vrijwel alle aanbestedingen van de overheid worden digitaal geplaatst op Tendernet. Wanneer u dus een lucratieve overheidsaanbesteding zoekt, dan kunt u deze hier vinden. Op Tendernet kunt u een account aanmaken en het aanbestedingstraject stap voor stap digitaal volgen.

 

Laat u voor aanbestedingen overheidsdiensten begeleiden door Acceller

Wilt u op regelmatige basis meedingen met aanbestedingen van overheidsdiensten, dan is de nodige kennis en expertise van aanbestedingen nodig. Zo moet u grondige kennis hebben van de gestelde criteria waarop u uw plan van aanpak baseert. Het is vanzelfsprekend dat u niet van ieder onderdeel goed op de hoogte bent of dat u moeite heeft om een degelijk plan van aanpak te schrijven. In dit geval staat Acceller als specialist in overheidsaanbestedingen u graag bij. Wij leveren goede adviezen hoe u één en ander kunt aanpakken en desgewenst schrijven onze deskundige schrijvers voor u een plan van aanpak.

Wij staan u graag te woord

Heeft u vragen over een bepaalde aanbesteding? Bel dan direct, we verbinden u met een aanbestedingspecialist in uw branche.

Meer kennis:

Acceller - Motor voor groei

Acceller

Wiekenweg 50 C 
3815 KL Amersfoort

Overig